miedzyludzmi.pl

Sprawozdanie z letniego warsztatu socjoterapeutycznego w Dobieszkowie

Tegoroczny warsztat socjoterapeutyczny organizowany przez nasze Stowarzyszenie był fantastyczny i minął zdecydowanie za szybko!

W dniach 23.07–02.08.2021 r. w Dobieszkowie odbył się warsztat socjoterapeutyczny dla dzieci i młodzieży pochodzących z różnych środowisk wychowawczych: z rodzin dysfunkcyjnych, z rodzin o obniżonych kompetencjach opiekuńczo-wychowawczych oraz dla osób z doświadczeniem przewlekłej choroby psychicznej (podopieczni „Klubu Zdrowia” Stowarzyszenia).

Każdy dzień był wypełniony po brzegi nie tylko zajęciami terapeutycznymi i edukacyjnymi, ale również aktywnościami sportowymi oraz świetną zabawą. Dzięki codziennej porannej gimnastyce uczyliśmy się dyscypliny i dbania o swoje ciało. Zajęcia teatralne pomagały nam oswajać się z tremą i rozwijać potencjał twórczy. Wycieczka krajoznawcza do Parku Krajobrazowego Wzniesień Łódzkich, pasieki w Lipce i Arboretum w Rogowie umożliwiła poznanie bliżej piękna świata i uczenie się szacunku do przyrody.

Spotkanie z piosenką, kalamburami i zagadkami było okazją do zdrowej zabawy i prezentacji swoich pomysłów na scenie. A oglądanie serialu "Dziewczyna i chłopak, czyli heca na 14 fajerek" pozwoliło dzieciom i młodzieży zobaczyć, jak dawniej spędzali wakacje ich rodzice i dziadkowie.

I najważniejsze - udało nam się nawiązać przyjaźnie, co tłumaczy te kilka (no może ciut więcej) łez przy rozstaniu... Miejmy nadzieję, że za rok spotkamy się na kolejnym obozie!

Ogromnie dziękujemy WSZYSTKIM, którzy przyczynili się do organizacji tegorocznego warsztatu. Jesteśmy wdzięczni z głębi serca!

Zachęcamy do zapoznania się ze szczegółowym sprawozdaniem.

Koniecznie zobaczcie krótką relację zdjęciową poniżej.

Twoja pomoc ma ogromne znaczenie dla:

• dzieci z rodzin dysfunkcyjnych,
  • dzieci z autyzmem,
  • dzieci z niepełnosprawnością umysłową,
  • dzieci z niepełnosprawnością ruchową,
  • dzieci ze sprzężonymi niepełnosprawnościami

a także dorosłych

• chorych, ubogich, wykluczonych ze społeczeństwa.

KRS: 0000224133

Przekaż 1% naszej organizacji

Program PIT udostępniamy we współpracy z IWOP w ramach projektu PITax.pl dla OPP.

Stowarzyszenie na Rzecz Przeciwdziałania Zjawiskom Patologii Społecznej MIĘDZY LUDŹMI

NIP 521-333-59-80
ul. Olszewska 7/9/11

Bank: PKO BP S.A.
Nr konta: 61 1020 1013 0000 0002 0132 6537

Robiąc coś dla innych

otrzymujemy bardzo wiele w zamian.

Chcemy dać naszym podopiecznym jak najwięcej normalności i poczucia, że są kochani.